fbpx

Puheterapia

Kipinäkeskuksen unelma on, että kaikki ihmiset, etenkin lapset, pystyvät osallistumaan tasavertaisesti. Jokaisella ihmisellä on oikeus toimivaan kommunikointiin! Tämä on kantava teema Kipinäkeskuksen tarjoamissa puheterapiapalveluissa.

Kipinäkeskus tarjoaa puheterapiaa yhteisöllisellä otteella. Kunkin puheterapia-asiakkaan lähi-ihmiset otetaan aktiivisesti mukaan terapiaprosessiin. Tavoitteet sovitaan yhdessä asiakkaan lähi-ihmisten kanssa ja terapia tähtää siihen, että sekä asiakas että lähiympäristö saavat puheen, kielen ja kommunikoinnin kehitystä tukevia toimintamalleja osaksi omaa arkeaan. Terapia on mahdollista toteuttaa sekä asiakkaan omassa toimintaympäristössä että Kipinäkeskuksen toimitiloissa. Puheterapeutit tekevät päiväkoti-, koulu- ja kotikäyntejä ja räätälöivät terapian toteutustavat ja -paikat kullekin asiakkaalle yksilöllisesti sopiviksi.

Puheterapeuttitiimillämme on paljon monipuolista osaamista ja jokainen terapeuttimme kouluttautuu säännöllisesti. Erityisesti AAC-alan viimeisin tieto haetaan ulkomailta asti! Tiimillämme on osaamista laajasti myös kielellisten häiriöiden, puhemotoriikan ja syömisen pulmien, autismikirjon häiriöiden ja mutismin kuntoutuksesta. Kipinäkeskuksesta löytyy myös erityisosaamista perheitä valmentavasta työotteesta. Voit tutustua kuvakommunikoinnin valmennusprosessissa käytettävään työkaluumme Hehkuun täällä.

Kipinäkeskus on Kelan palveluntuottaja. Lisäksi kuntoutamme henkilöitä, joilla on sairaanhoitopiirin, kunnan tai vakuutusyhtiön maksusitoumus. Puheterapiaan voi hakeutua myös omakustanteisesti. Toteutamme puheterapiaa Helsingissä, Vantaalla, Riihimäellä ja Järvenpäässä.

Tällä hetkellä puheterapeuteillamme ei ole vapaita asiakaspaikkoja. Asiakastilanteessa tapahtuu kuitenkin muutoksia, joten mikäli etsit puheterapeuttia, ota yhteyttä kuntoutus@kipinakeskus.fi.