fbpx

Liekki

Kommunikointikansio Liekki

Liekki on ydinsanastoon perustuva kommunikointikansio henkilökohtaiseksi kommunikoinnin apuvälineeksi tai ammattilaiselle työkäyttöön. Tämän laajan kuvallisen kommunikointikansion avulla voidaan tukea kielen ja kommunikoinnin kehitystä ja tarvittaessa korvata puuttuvaa puhetta. Liekki on lausetasoinen kommunikointimateriaali eli sen avulla voi helposti muodostaa kokonaisia lauseita. Kansio on saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Liekin erityispiirteitä:
  • Eniten puheessa käytetyt sanat (ydinsanat) vahvasti edustettuina
  • Joka sivulla toistuvat yleiset verbit helpottavat lausetasoista käyttöä
  • Monissa kategorioissa toimintatauluja arjen eri tilanteisiin
  • Koko kansiota ei tarvitse ottaa käyttöön kerralla vaan sisältöä voi lisätä henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Käyttö voidaan siis aloittaa esimerkiksi 30 aukeamalla ja laajentaa vähitellen kansiota aina noin 100 aukeamaan.
  • Liekin rinnalle tietokoneelle saatavissa myös Liekki-kommunikointitaulusto, jossa toistuvat samat periaatteet.
  • Liekki-kansiossa merkkimäärä yhdellä aukeamalla on pienempi ja sanavarasto suppeampi kuin kommunikointikansio Roihussa. Liekin käyttäjän on helppo siirtyä käyttämään laajempaa Roihua, jossa toistuvat sama rakenne ja periaatteet.

Huom! Liekin voi hankkia, vaikka ostajalla ei olisi käytössään Boardmaker-kuvaohjelmaa.

Esimerkkiaukeamia

Aina näkyvillä olevassa reunassa on 24 merkkiä. Yhdellä aukeamalla on enimmillään 42 merkkiä ja lisäksi 10 toistuvaa kategoriamerkkiä.