Search
Close this search box.

Kommunikointitaulusto Roihu

Kommunikointitaulusto Roihu on kommunikointikansio Roihun sähköinen versio: se mukailee Roihu-kansion rakennetta ja periaatteita, mutta siinä on hyödynnetty tietokoneen hyviä ominaisuuksia viestinnän helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi. Puheessa eniten käytetyt sanat eli ydinsanat ovat Roihu-taulustossa vahvasti edustettuina.

Roihu-taulustossa viesti voidaan muodostaa lausetasoisesti merkki kerrallaan, jolloin DialoQ-taivutin taivuttaa viestin puhemuotoon. Roihu-tauluston sanasto on järjestetty tilannekohtaisesti ja joka sivulla toistuvat yleiset verbit helpottavat tauluston lausetasoista käyttöä. Lähes kaikilla sivuilla on myös valmiita tilanteeseen sopivia lauseita, jotka nopeuttavat kommunikointia ja auttavat myös aloittelevaa käyttäjää onnistumaan kommunikoinnissa. Lisäksi sanasto voidaan yksilöllistää täysin käyttäjän tarpeiden mukaiseksi.

Liekki- ja Roihu-taulustoissa toistuu keskenään sama rakenne ja periaatteet, mikä taitojen kasvaessa auttaa siirtymistä laajempaan taulustoon.

 

Kommunikointitaulusto Roihu toimii Windows-laitteella (DialoQ Talk -versio sekä Windows- että Android-laitteilla) ja sen käyttöön tarvitaan

  • Grid 3 -kommunikointiohjelma TAI DialoQ Talk -kommunikointiohjelma
  • DialoQ-taivutin (sisältää Nuance-puhesynteesin, joka on saatavilla myös lapsen Otto-äänellä)

Puhevammainen henkilö voi saada kommunikointitaulusto Roihun ja sen toimintaan tarvittavat muut ohjelmat lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä. Maksusitoumus edellyttää erikoissairaanhoidon tekemää kommunikoinnin apuvälineen käytön arviota.

Kipinäkeskus järjestää mielellään koulutusta ja ohjausta Roihu-tauluston käyttöön. Koulutuksia voidaan räätälöidä asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Hinnat

285,00 € (alv. 0 %)

353,40 € (sis. alv. 24 %)

Voit ladata Roihu-tauluston kalenteripaketin vuodelle 2023 täältä!