Roihu-taulusto

Kommunikointitaulusto Roihu

Kommunikointitaulusto Roihu on kommunikointikansio Roihun sähköinen versio: se mukailee Roihu-kansion rakennetta ja periaatteita, mutta siinä on hyödynnetty tietokoneen hyviä ominaisuuksia viestinnän helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi. Puheessa eniten käytetyt sanat eli ydinsanat ovat Roihu-taulustossa vahvasti edustettuina.

Roihu-taulustossa viesti voidaan muodostaa lausetasoisesti merkki kerrallaan, jolloin DialoQ- tai Tikoteekki-taivutin taivuttaa viestin puhemuotoon. Roihu-tauluston sanasto on järjestetty tilannekohtaisesti ja joka sivulla toistuvat yleiset verbit helpottavat tauluston lausetasoista käyttöä. Useilla sivuilla on myös valmiita tilanteeseen sopivia lauseita, jotka nopeuttavat kommunikointia ja auttavat myös aloittelevaa käyttäjää onnistumaan kommunikoinnissa. Lisäksi sanasto voidaan yksilöllistää täysin käyttäjän tarpeiden mukaiseksi.

Liekki- ja Roihu-taulustoissa toistuu keskenään sama rakenne ja periaatteet, mikä taitojen kasvaessa auttaa siirtymistä laajempaan taulustoon. Roihu-taulustossa aina näkyvillä olevassa reunassa on 16 merkkiä sekä 10 toistuvaa kategoriamerkkiä. Sivulla on enimmillään 58 merkkiä (SDP- ja DialoQ Talk -versiot) tai 72 merkkiä (Grid-versio).

Katso tästä lisää ohjevideoita Roihu-tauluston käyttöön!

Kommunikointitaulusto Roihu toimii Windows-laitteella (DialoQ Talk -versio sekä Windows- että Android-laitteilla) ja sen käyttöön tarvitaan

  • Boardmaker with Speaking Dynamically Pro 6 -kommunikointiohjelma, Grid 3 -kommunikointiohjelma TAI DialoQ Talk -kommunikointiohjelma
  • DialoQ-taivutin (sisältää Nuance-puhesynteesin)

DialoQ-taivuttimen voi korvata Bitlips (1.1.1) -puhesynteesiohjelmalla ja Tikoteekki-taivuttimella (taivutin ladattavissa ilmaiseksi, ohjeet lataukseen ovat mukana muistitikulla).

Kommunikointitaulusto Roihun hinta on 270 € (alv. 0 %) / 334,80 € (sis. alv. 24 %).

Puhevammainen henkilö voi saada kommunikointitaulusto Roihun ja sen toimintaan tarvittavat muut ohjelmat lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä. Maksusitoumus edellyttää erikoissairaanhoidon tekemää kommunikoinnin apuvälineen käytön arviota.

Kipinäkeskus järjestää mielellään koulutusta ja ohjausta Roihu-tauluston käyttöön. Koulutuksia voidaan räätälöidä asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Voit ladata Roihu-tauluston kalenterisivut vuodelle 2022 täältä!

Tilaa Roihu-taulusto täältä!

Lisätiedot: info@kipinakeskus.fi.

Hinnasto