Search
Close this search box.

Kommunikointitaulusto Kipinä

Kommunikointitaulusto Kipinä on kommunikointikansio Kipinän sähköinen versio: se mukailee Kipinä-kansion rakennetta ja periaatteita, mutta siinä on hyödynnetty tietokoneen hyviä ominaisuuksia viestinnän helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi. Puheessa eniten käytetyt sanat eli ydinsanat ovat Kipinä-taulustossa vahvasti edustettuina. Kipinä-taulustoa voidaan käyttää myös katseohjauksella erillisen puhu-ruudun ansiosta.

Kipinä-taulustossa viesti voidaan muodostaa lausetasoisesti merkki kerrallaan, jolloin DialoQ-taivutin taivuttaa viestin puhemuotoon. Kipinä-tauluston sanasto on järjestetty tilannekohtaisesti ja joka sivulla toistuvat yleiset verbit helpottavat tauluston lausetasoista käyttöä. Lähes kaikilla sivuilla on myös valmiita tilanteeseen sopivia lauseita, jotka nopeuttavat kommunikointia ja auttavat myös aloittelevaa käyttäjää onnistumaan kommunikoinnissa. Lisäksi sanasto voidaan yksilöllistää täysin käyttäjän tarpeiden mukaiseksi.

Välke-, Kipinä-, Liekki- ja Roihu-taulustoissa toistuu keskenään sama rakenne ja periaatteet, mikä taitojen kasvaessa auttaa siirtymistä laajempaan taulustoon.

Kommunikointitaulusto Kipinä toimii Windows- ja Android-laitteilla) ja sen käyttöön tarvitaan

  • DialoQ Talk -kommunikointiohjelma
  • DialoQ-taivutin (sisältää Nuance-puhesynteesin, joka on saatavilla myös lapsen Otto-äänellä)

Huom. Kommunikointitaulusto Välke on saatavilla tällä hetkellä ainoastaan DialoQ Talk -kommunikointiohjelmaan.

Puhevammainen henkilö voi saada kommunikointitaulusto Roihun ja sen toimintaan tarvittavat muut ohjelmat lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä. Maksusitoumus edellyttää erikoissairaanhoidon tekemää kommunikoinnin apuvälineen käytön arviota.

Kipinäkeskus järjestää mielellään koulutusta ja ohjausta Roihu-tauluston käyttöön. Koulutuksia voidaan räätälöidä asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kommunikointitaulusto Kipinä

Hinnat

190 € (alv. 0 %)
235,60 € (sis. alv. 24 %)