Kipinä

Kommunikointikansio Kipinä

Kommunikointikansio Kipinä on Kipinäkeskuksen suppein ydinsanastoon perustuva kommunikointikansio henkilökohtaiseksi kommunikoinnin apuvälineeksi tai ammattilaiselle työkäyttöön. Tämän kuvallisen kommunikointikansion avulla voidaan tukea kielen ja kommunikoinnin kehitystä ja tarvittaessa korvata puuttuvaa puhetta. Kipinä on lausetasoinen kommunikointimateriaali eli sen avulla voi helposti muodostaa kokonaisia lauseita.

 

Kipinän erityispiirteitä:
  • Eniten puheessa käytetyt sanat (ydinsanat) edustettuina
  • Joka sivulla toistuvat yleiset verbit helpottavat lausetasoista käyttöä
  • Monissa kategorioissa toimintatauluja arjen eri tilanteisiin
  • Koko kansiota ei oteta käyttöön kerralla, vaan sisältöä voi lisätä henkilökohtaisten tarpeiden mukaan
  • Kipinä-kansiossa merkkimäärä yhdellä aukeamalla on pienempi ja sanavarasto suppeampi kuin kommunikointikansio Liekissä tai Roihussa. Kipinän käyttäjän on helppo siirtyä käyttämään laajempaa Liekkiä tai Roihua, joissa toistuvat sama rakenne ja periaatteet.
  • Kipinä-kansio on tarkoitettu yksilöllistettäväksi aina ennen käyttöönottoa. Koska kansion sanasto on suppea, on erityisen tärkeää, että sanasto on käyttäjälleen sopivaa. Mikäli tilaat asiakkaalle Kipinä-kansion, kannattaa siis harkita samalla yksilöllistyksen tilaamista tai vaihtoehtoisesti tilata pelkkä asiakaslisenssi, yksilöllistää kansio ja rakentaa vasta sen jälkeen.

Huom! Kipinän voi hankkia, vaikka ostajalla ei olisi käytössään Boardmaker-kuvaohjelmaa.

Esimerkkiaukeamia

Aina näkyvillä olevassa reunassa on 14 merkkiä. Yhdellä aukeamalla on enimmillään 20 merkkiä ja lisäksi 7 toistuvaa kategoriamerkkiä.

Kipinä kulkuvälineet

Kipinä ruoka ja arki

Kipinä askartelu