Valikoiva puhumattomuus – tunnistaminen ja lähi-ihmisten ohjaus

Valikoiva puhumattomuus - tunnistaminen ja lähi-ihmisten ohjaus

Koulutus valikoivasta puhumattomuudesta on saatavilla tällä hetkellä verkkokoulutuksena

Valikoivasta puhumattomuudesta (selektiivinen mutismi) voi olla kyse, jos lapsi osaa puhua, mutta on puhumaton tai puhuu vain niukasti tietyissä sosiaalisissa tilanteissa. Tyypillisesti nämä lapset puhuvat kotona kuten muutkin ikätoverinsa, mutta hiljenevät päiväkodissa tai koulussa. Nykytiedon mukaan kyseessä on erityinen, puhumiseen ja oman äänen kuulluksi tulemiseen liittyvä pelko. Valikoivasta puhumattomuudesta tai puhearkuudesta kärsiviä lapsia voidaan auttaa ympäristön muokkauksen ja lähi-ihmisten ohjauksen sekä yksilöllisesti suunnitellun kuntoutuksen avulla.

Kohderyhmä: Varhaiskasvatuksen henkilöstö, terapeutit ja muut lasten kanssa työskentelevät henkilöt. Koulutus tarjoaa perustietoa valikoivasta puhumattomuudesta ja soveltuu parhaiten sellaisille henkilöille, joilla ei ole vielä aiempaa koulutusta aiheesta.


Koulutuksen sisältö:
  • mitä valikoiva puhumattomuus on nykytiedon mukaan
  • mitkä tekijät aiheuttavat ja ylläpitävät valikoivaa puhumattomuutta
  • miten valikoivan puhumattomuuden syntymistä voidaan ennaltaehkäistä
  • miten valikoiva puhumattomuus liittyy kielenkehityksen vaikeuksiin, monikielisyyteen ja muihin kehityksellisiin häiriöihin
  • miten puhumista arastelevaa ja/tai valikoivasti puhuvaa lasta voidaan tukea kotona ja päiväkodissa

Kouluttajana toimii puheterapeutti Mirja Uosukainen.


Tulevat koulutukset:

Verkkokoulutus 3 h

Verkkokoulutuksen hinta on 130,20 €. Opiskelijahinta 90 €. Hinnat sis. alv 24 %. Saadaksesi opiskelijahinnan mainitse ilmoittautumisen yhteydessä  ammatti-kohdassa olevasi opiskelija sekä kerro ainejärjestösi/opiskelupaikkasi nimi.

Verkkokoulutus on katsottavissa kahden viikon ajan valitsemanasi ajankohtana. Voit valita ilmoittautumisvaiheessa itsellesi sopivan ajankohdan verkkokoulutukselle valmiiksi annetuista vaihtoehdoista.

Tervetuloa mukaan!

Koulutuksen peruuttaminen on mahdollista tehdä veloituksetta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen hinnasta. Alle 48 h koulutuksen alkamisesta tehdyistä peruutuksista ja ilman ennakkoilmoitusta koulutuksesta poisjääneeltä veloitamme koulutusmaksun kokonaisuudessaan. Sairaustapauksissa (lääkärintodistusta vastaan) tai mikäli koulutus joudutaan perumaan järjestäjästä johtuvista syistä, emme veloita koulutusmaksua tai järjestämme osallistujalle paikan seuraavasta vastaavasta koulutuksesta. Pidätämme oikeudet muutoksiin.