Search
Close this search box.

Kommunikointitaulusto Välke

Kommunikointitaulusto Välke on suppein ydinsanastoon perustuva kommunikointitaulustomme. Välke-taulustossa on suppein sanavarasto, pienin sivukohtainen merkkimäärä ja suurin kuvakoko, mikä helpottaa kuvien hahmottamista. Välke-taulustoa voidaan käyttää myös katseohjauksella erillisen puhu-ruudun ansiosta.

Välke-taulusto on tarkoitettu yksilöllistettäväksi aina ennen käyttöönottoa. Koska tauluston sanasto on suppea, on erityisen tärkeää, että sanasto on käyttäjälleen sopivaa. Mikäli tilaat asiakkaalle Välke-tauluston, kannattaa siis yksilöllistää se ennen asiakkaalle luovuttamista tai harkita samalla yksilöllistyksen tilaamista.

Välke-taulustossa viesti voidaan muodostaa lausetasoisesti merkki kerrallaan, jolloin DialoQ-taivutin taivuttaa viestin puhemuotoon. Välke-tauluston sanasto on järjestetty tilannekohtaisesti ja joka sivulla toistuvat yleiset verbit helpottavat tauluston lausetasoista käyttöä. Lähes kaikilla sivuilla on myös valmiita tilanteeseen sopivia lauseita, jotka nopeuttavat kommunikointia ja auttavat myös aloittelevaa käyttäjää onnistumaan kommunikoinnissa. Lisäksi sanasto voidaan yksilöllistää täysin käyttäjän tarpeiden mukaiseksi.

Välke-, Kipinä-, Liekki- ja Roihu-taulustoissa toistuu keskenään sama rakenne ja periaatteet, mikä taitojen kasvaessa auttaa siirtymistä laajempaan taulustoon.

Kommunikointitaulusto Välke toimii Windows- ja Android-laitteilla ja sen käyttöön tarvitaan

  • DialoQ Talk -kommunikointiohjelma
  • DialoQ-taivutin (sisältää Nuance-puhesynteesin, joka on saatavilla myös lapsen Otto-äänellä)

Huom. Kommunikointitaulusto Välke on saatavilla tällä hetkellä ainoastaan DialoQ Talk -kommunikointiohjelmaan.

Puhevammainen henkilö voi saada kommunikointitaulusto Välkkeen ja sen toimintaan tarvittavat muut ohjelmat lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä. Maksusitoumus edellyttää erikoissairaanhoidon tekemää kommunikoinnin apuvälineen käytön arviota.

Kipinäkeskus järjestää mielellään koulutusta ja ohjausta Välke-tauluston käyttöön. Koulutuksia voidaan räätälöidä asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Kommunikointitaulusto Välke

Hinnat

190 € (alv. 0 %)
235,60 € (sis. alv. 24 %)