Search
Close this search box.

Hehku - Kuvakommunikoinnin ohjaustyökalu

Tuntuuko, että tarjoamastasi ohjauksesta huolimatta sinun on vaikea saada lähi-ihmiset sitoutumaan kuvakommunikoinnin käyttöön? Hehkun johdonmukaisesti etenevä rakenne helpottaa työtäsi ja vie kuvien käytön luonnollisesti osaksi lapsen arkea.

Kuvakommunikoinnin ohjaustyökalu Hehku on 10 verkkokurssin kokonaisuus, joka tarjoaa puheterapeuteille ja kommunikaatio-ohjaajille uudenlaisentavan motivoida ja sitouttaa lähi-ihmisiä kuvakommunikoinnin käyttöön. Hehku valmentaa lähi-ihmisistä asiantuntijoita läheisensä kuntoutuksessa sekä siirtää opitut asiat käytäntöön. Tarkoituksena on tukea lapsen lähiympäristöä tekemään omassa arjessaan itse päätöksiä ja valintoja sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan kuntoutusta aktiivisesti. Ammattilainen toimii valmentajana, jonka tehtävänä on ensisijaisesti kuunnella perhettä ja herätellä heitä itse pohtimaan ja ajattelemaan kuntoutuksen prosessia. Hehku säästää ammattilaisilta runsaasti aikaa ja vaivaa, sillä se sisältää ohjaukseen valmiiksi mietityt rakenteet ja paljon valmista materiaalia.

Hehku sopii käytettäväksi silloin, kun lapsen kanssa aloitetaan kuvakommunikoinnin käyttöä sekä silloin, kun kuvien käyttöön kaivataan uutta puhtia. Hehku on sopiva työväline, kun halutaan tukea asiakkaan kommunikointia lausetasoisilla kommunikointitauluilla tai laajoilla kommunikoinnin apuvälineillä, kuten kuvakommunikointikansioilla tai sähköisillä kommunikointitaulustoilla. Hehkua voi käyttää sekä asiakkaan perheen että muiden lähi-ihmisten, kuten avustajien ja päiväkodin tai koulun henkilökunnan kanssa.

Hehku-valmennuksessa prosessi etenee seuraavanlaisesti:

 1. Lähiympäristö käy Hehkua läpi yksi kurssi kerrallaan.

 2. Lähiympäristö tekee jokaisen kurssin jälkeen kotitehtävät.

 3. Ennen siirtymistä seuraavaan kurssiin lähiympäristö keskustelee valmentajan kanssa ajatuksistaan ja kokemuksistaan.

Tutustu Hehkuun tarkemmin webinaarin avulla!

Varaa maksuton esittely, jossa Hehkun sisältö ja toimintamalli käydään läpi!

Mikäli sinulla on jo Hehku käytössäsi, pääset kirjautumaan alla olevasta linkistä.

Hehku sisältää
 1. Kurssit
  Hehku sisältää 8 erillistä kurssia kuvakommunikaatiosta sekä 2 kurssia kommunikointikansioista. Kurssit ovat lyhyitä tietopaketteja, jotka sisältävät pieniä tekstinpätkiä, paljon kuvia, videoita ja animaatioita sekä aktivoivia tehtäviä oman ajattelun heräämisen tueksi. Lähiympäristö käy kurssin läpi itselleen sopivalla ajalla. Yhden kurssin katsominen kestää n. 15-30 minuuttia.

  Voit tutustua Hehkun kurssisisältöihin tästä!

 2. Kotitehtävät
  Hehkun jokaiseen kurssiin sisältyy monipuolisia ja pienissä askeleissa eteneviä kotitehtäviä, joiden tavoitteina on lähi-ihmisten tiedon ja motivaation lisääminen, kuvien käytön harjoittelu sekä opittujen asioiden yleistäminen arkeen. Hehkuun kuuluu myös valmiita harjoitusideoita ja leikkejä toteutettavaksi lapsen kanssa, tulostettavia ohjeita ja lomakkeita kuvien käytön seurantaan sekä jopa 20 valmista, tulostettavaa toimintataulua.

 3. Valmentajan opas
  Hehkun ajatuksena on, että puheterapeutti tai kommunikaatio-ohjaaja omaksuu toimintatavan, joka edesauttaa lähiympäristön omaa aktiivisuutta uuden tiedon omaksujana ja oman arjen muokkaajana. Valmentajan opas on ammattilaiselle tarkoitettu lyhyt kurssi siitä, miten omaa rooliaan voisi muuttaa perinteisestä asiantuntijaroolista enemmän valmentajaksi tai ohjaajaksi.

Hehku toimii Nordhealth Connect -palvelussa. Hehkua voi käyttää minkä tahansa laitteen (tietokone, tabletti, älypuhelin) selaimella. Ammattilainen ostaa Hehkun lisenssin omaksi työkalukseen, minkä jälkeen hän voi käyttää sitä kaikkien asiakkaidensa kanssa.

Nordhealth Connect on terveydenhuollon ammattilaisille ja heidän asiakkailleen tarkoitettu turvallinen asiointipalvelu. Palvelua voi käyttää myös niiden asiakkaiden kanssa, joiden kanssa ei käytetä Hehkua.

Nordhealth Connect tarjoaa

 • asiakkaalle joustavan tavan katsoa kursseja ja pitää yhteyttä ammattilaiseen mistä ja milloin tahansa
 • mahdollisuuden tietoturvalliseen viestintään asiakkaan ja ammattilaisen välillä (viestien, kuvien, videoiden ja erilaisten tiedostojen jakaminen, myös lausunnot)
 • ammattilaiselle mahdollisuuden omien lomakkeiden luomiseen (esim. esitietolomakkeet)

Lisätiedot: hehku@kipinakeskus.fi.

Hinnat

Nordhealth Connect 15,00 €/kk (alv. 0 %)
Hehku 15,00 €/kk (alv. 0 %)

Tilauksen vähimmäiskesto 3 kk (irtisanomisaika).