Search
Close this search box.

Ääni kuuluviin yksinkertaisten puhelaitteiden avulla

Puhelaitekoulutus saatavilla verkkokoulutuksena!

Yksinkertaiset puhelaitteet lisäävät osallisuutta ja tukevat oma-aloitteista kommunikointia! Puolen päivän verkkokoulutuksessa opitaan, millaisia puhelaitteita markkinoilla on tarjolla, millaisille asiakkaille ne soveltuvat ja kuinka niitä käytetään osana arkea.

Lisäksi koulutus sisältää runsaasti käytännön ideoita yksinkertaisten puhelaitteiden hyödyntämiseen. Koulutus soveltuu muun muassa puheterapeuteille, AAC-ohjaajille ja puhevammaisten tulkeille, varhaiskasvatuksen ammattilaisille ja opettajille.

Kouluttajina toimivat puheterapeutti Iina Heikurainen ja AAC-ohjaaja Janette Kotonen.
Iina Heikurainen

Iina Heikurainen on puheterapeutti, jolla on takanaan pitkä ura niin kuntoutuksen kuin kouluttamisen, konsultoinnin ja kehitystyön parissa. Iina on kokenut, innostava kouluttaja, jonka erityisalaa on AAC eli puhetta tukeva ja korvaava kommunikointi.

Janette-Kotonen

Janette Kotonen on AAC-ohjaaja, jolla on pitkä kokemus puhevammaisten ihmisten kanssa työskentelystä. Koulutukseltaan Janette on puhevammaisten tulkki ja viittomakielen ohjaaja. Janetella on vankka kokemus erilaisista kommunikoinnin apuvälineistä ja niiden käytön ohjaamisesta.

Koulutus

Koulutuksen sisältö:
  • mitä yksinkertaiset puhelaitteet ovat
  • kenelle yksinkertaiset puhelaitteet sopivat
  • sosiaaliset skriptit osana puhelaitteiden käyttöä
  • teknisten Visual Scene Display -taulujen käyttö puhelaitteina
  • yleisiä haasteita puhelaitteiden käytössä
  • millaisia yksinkertaisia puhelaitteita markkinoilla on ja kuinka ne toimivat
  • käytännön ideoita puhelaitteiden käytön harjoitteluun

Tulevat koulutukset:

Verkkokoulutus 3 h.
Verkkokoulutuksen hinta on 148,80 €.

Tarjoamme opiskelijoille 30 % alennuksen. Hinnat sis. alv 24 %. Saadaksesi opiskelijahinnan mainitse ilmoittautumisen yhteydessä ammatti-kohdassa olevasi opiskelija sekä kerro ainejärjestösi/opiskelupaikkasi nimi.

Verkkokoulutus on käytössäsi 30 vuorokauden ajan tilauksesta alkaen. Koulutuksen voi suorittaa millä tahansa älylaitteella (puhelin, tabletti, tietokone) ja sitä ei tarvitse suorittaa yhdellä kertaa loppuun saakka.

Tervetuloa mukaan!