Liekki-taulusto

Kommunikointitaulusto Liekki

Kommunikointitaulusto Liekki on kommunikointikansio Liekin sähköinen versio: se mukailee Liekki-kansion rakennetta ja periaatteita, mutta siinä on hyödynnetty tietokoneen hyviä ominaisuuksia viestinnän helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi. Puheessa eniten käytetyt sanat eli ydinsanat ovat Liekki-taulustossa vahvasti edustettuina.

Liekki-taulustossa viesti voidaan muodostaa lausetasoisesti merkki kerrallaan, jolloin DialoQ- tai Tikoteekki-taivutin taivuttaa viestin puhemuotoon. Liekki-tauluston sanasto on järjestetty tilannekohtaisesti ja joka sivulla toistuvat yleiset verbit helpottavat tauluston lausetasoista käyttöä. Useilla sivuilla on myös valmiita tilanteeseen sopivia lauseita, jotka nopeuttavat kommunikointia ja auttavat myös aloittelevaa käyttäjää onnistumaan kommunikoinnissa. Lisäksi sanasto voidaan yksilöllistää täysin käyttäjän tarpeiden mukaiseksi.

Liekki- ja Roihu-taulustoissa toistuu keskenään sama rakenne ja periaatteet, mikä taitojen kasvaessa auttaa siirtymistä laajempaan taulustoon. Liekki-taulustossa yhdellä sivulla on enimmillään 41 merkkiä ja 8 toistuvaa navigointimerkkiä.

Kommunikointitaulusto Liekki toimii Windows-tietokoneella tai tabletilla ja sen käyttöön tarvitaan

  • Boardmaker with Speaking Dynamically Pro 6 -kommunikointiohjelma
  • DialoQ-taivutin (sisältää Nuance-puhesynteesin, joka saatavilla myös lapsen Otto-äänellä)

DialoQ-taivuttimen voi korvata Bitlips (1.1.1) -puhesynteesiohjelmalla ja Tikoteekki-taivuttimella (taivutin ladattavissa ilmaiseksi, ohjeet lataukseen ovat mukana muistitikulla).

Kommunikointitaulusto Liekin hinta on 270 € (alv. 0 %) / 334,80 € (sis. alv. 24 %).

Puhevammainen henkilö voi saada kommunikointitaulusto Liekin ja sen toimintaan tarvittavat muut ohjelmat lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä. Maksusitoumus edellyttää erikoissairaanhoidon tekemää kommunikoinnin apuvälineen käytön arviota.

Kipinäkeskus järjestää mielellään koulutusta ja ohjausta Liekki- ja Roihu-taulustojen käyttöön. Koulutuksia voidaan räätälöidä asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Voit ladata Liekki-tauluston kalenteripaketin vuodelle 2021 täältä!

Tilaa Liekki-taulusto täältä!

Lisätiedot: info@kipinakeskus.fi.

Hinnasto