Search
Close this search box.

Roihuset rakentuvat Kellokoskella

Jokainen Roihusten materiaalipaketteja omistava tietää hyvin, että laatikosta löytyy melko monta irrallista osaa. Esimerkiksi Roihusten arjessa sisältää jo pelkästään PCS-kortteja 347 kappaletta. Siihen kun lisätään päälle arkikuvat, toimintataulut, kaikki leikki- ja pelivälineet ja muut tilpehöörit, päästään yli 400 erilliseen osaan, mikä tarkoittaa sitä, että jo yhden paketin kokoamisessa on aikamoinen homma!

 

Ensimmäisen puolentoista vuoden ajan kaikki Roihusten tuotteet koottiin omalla toimistollamme alusta loppuun itse. Kysynnän kasvaessa ja viimeistään Harrastukset-lisäosan myötä huomasimme kuitenkin, että omat resurssit eivät kerta kaikkiaan enää riitä pakkaamiseen. Etenkään, kun tahto kehitellä Roihusten tarinalle jatkoa on koko ajan ollut varsin vahva, puhumattakaan siitä, että meillä on jatkuvasti muutama muukin kehittämisrauta tulessa ? Alkoi siis yhteistyökumppanin etsintä ja toiveissa oli lähiseudulta paikka, jonka toiminta olisi sekä huolellista ja luotettavaa että arvoihimme sopivaa eli yhteiskunnallisesti eettistä. Kellokosken työkeskus sopi mainiosti näihin kriteereihin ja yhteistyö pääsi alkamaan syksyllä 2018.

 

Työkeskus toimii Kellokosken sairaalan yhteydessä idyllisessä vanhassa navettarakennuksessa ja tarjoaa sairaalan potilaille toiminnallista kuntoutusta. Keskuksessa työskennellään arkipäivisin kahdessa eri työvuorossa ja ohjaajia keskuksessa on yhteensä viisi. Isot tilat ovat täynnä erilaisia työpisteitä, joilla pakataan ja lajitellaan erilaisia tuotteita myyntivalmiiksi. Moni työpiste houkuttelee myös luovuuteen: yhdellä seinällä odottaa rivi mattopuita, ikkunalaudat notkuvat viherkasveja ja askartelu- ja taidetarvikkeita on yllin kyllin. Paitsi yritysyhteistöitä, työkeskuksessa tehdäänkin myös muun muassa puutarha- ja käsitöitä.

 

Yritysyhteistyökumppaneita työkeskuksella on yhteensä viisi, joista Kipinäkeskus on yksi. Roihusten materiaalit matkustavat ensin painotalosta työkeskukseen, minkä jälkeen valmiit paketit palautuvat isoissa erissä meille Malmille varastoon ja edelleen postitettaviksi. Koska meidän tuotteemme on varsin erilainen kuin muiden yhteistyökumppaneiden tuotteet, ohjaaja Sinin mukaan Roihuset ovat herättäneet työntekijöiden kesken paljon pohdintoja siitä, miten ja mihin pakettia käytetään ja kenelle sitä myydään. Lukuisista liikkuvista osistaan huolimatta Roihus-pakettien kokoaminen on kuitenkin ollut työkeskuksessa mieluisa, pidetty ja kysytty projekti, mikä on ollut tietenkin meille oikein iloinen uutinen!

 

Kellokoskelle kiitokset toimivasta yhteistyöstä, jota toivottavasti pääsemme jatkamaan vielä pitkään! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *