Search
Close this search box.

Ryhmäterapiakuulumisia

Meillä Kipinäkeskuksessa intoillaan parhaillaan ensimmäisen puheterapiaryhmämme käynnistymisestä! Jaakon vetämä Sähikäiset-ryhmä muodostuu kahdesta lapsesta ja kokoontuu kerran viikossa. Keväälle ryhmäkertoja kertyy yhteensä 12.

Sähikäiset on kielelliseen kuntoutukseen painottuva ryhmä, jonka tavoitteita ovat muun muassa sanavaraston laajentaminen sekä sanahaun, kerrontataitojen ja ohjeiden antamisen ja ymmärtämisen tehostaminen. Joka ryhmäkertaa varten on suunniteltu tietty teema ja aktiviteetti, joista jokainen toistuu kevään mittaan yhteensä neljä kertaa. Temppuradalla ratkotaan erilaisia kielellisiä tehtäviä ja Alli-nuken pelastamiseksi pinteestä tarvitaan muun muassa arkisanastoa ja sanojen luokittelua. Aarteenmetsästyksessä puolestaan treenataan esimerkiksi ohjeiden antamista ja sijaintikäsitteitä.

Kielellisten taitojen vahvistamisen lisäksi ryhmäterapiasta on rutkasti muutakin hyötyä. Lapset pääsevät esimerkiksi harjoittelemaan yhteistyötä ikätoverin kanssa ja vanhemmille on tarjolla vertaistukea. Vanhempien kanssa yhdessä mietitään myös, miten asioita harjoitellaan kotona ja miten ne siirtyvät kodin arkeen. Ryhmissä on niin paljon potentiaalia, että toivomme saavamme jatkossa toteuttaa niitä enemmänkin!