Search
Close this search box.

Kokemuksia videovälitteisestä OPT-koulutuksesta

Joululomailujen jälkeen vietimme toimistolla pari pakkaspäivää OPT-koulutusta videoilta katsellen. Yhteensä 12 tuntia kestävä A Three Part Treatment Plan -etäkoulutus oli positiivinen kokemus: videot ovat tosi kätevä ja joustava tapa kouluttautua, jos oikeina koulutuspäivinä ei syystä tai toisesta pääse paikan päälle. Videokouluttautuminen onnistuu omien aikataulujen ja menojen ehdoilla, ja näppärää on myös se että asioihin voi palata uudestaan myös jälkikäteen, sillä dvd:t jäävät itselle. Etäkoulutus ei  tietenkään aivan kaikin puolin vedä vertoja oikeille koulutuspäiville, mutta meiltä kuitenkin löytyy useampi koulutuksen paikan päälläkin käynyt, joten pystyimme jakamaan kokemuksia ja keskustelemaan mietityttävistä asioista yhdessä. Videokoulutuksen paras puoli olikin se, että askarruttavissa kohdissa koulutuksen voi laittaa pauselle ja pohdiskella yhdessä tai palata takaisin ja kerrata. Lisäksi paketin mukana tulee manuaalimainen kirja, joka on etenkin käytännön työn ja harjoitusten kannalta hyödyllinen apuväline.

Suorituksen koulutuksesta saa tekemällä lopuksi netissä n. 20 monivalintakysymyksen testin. Meillä Iina, Enni ja Salla suorittivat testin ja pystyivät pähkäilemään vastauksia yhdessä. Testin läpäisemiseksi 80 % kysymyksistä piti saada oikein, mutta kysymykset eivät mitanneet mitään nippelitiedon hallintaa, vaan pikemminkin yleisemmän OPT-ajatusmaailman omaksumista.

Ovatko muut kollegat suorittaneet OPT-koulutuksia etänä, ja millaisia ajatuksia niistä on syntynyt? Meillä koulutus on herättänyt paljon sekä innostusta että keskustelua!