Search
Close this search box.

Kipinätiimin syyskuulumiset

Arjen rutiinit ovat täällä Malmilla jo täydessä vauhdissa – tässäpä pienet alkusyksyn Kipinä-kuulumiset 🙂 Tänä syksynä meillä on paljon mielenkiintoista puuhaa!

Syksyn myötä yksilöterapiat ovat alkaneet taas pyöriä ja tällä hetkellä niiden lisäksi intoa herättää pian starttaava ryhmäterapia. Sähikäiset-ryhmässä keskitytään erityisesti kielelliseen kuntoutukseen esimerkiksi kerrontataitoja ja sanavarastoa kehittämällä. Kuntoutustyön ohella olemme jo ehtineet myös ahkeroida esimerkiksi uuden materiaaliprojektin parissa. Roihusten arjessa -harjoittelumateriaali on tällä hetkellä jo viittä vaille valmis testausta varten ja iloksemme olemme saaneet innostuneita testaajia yksityisestä puheterapeutista Anna-Leena Widellistä, Riihimäen terveyskeskuksen puheterapeuteista, Kommunikaaren yksityisistä puheterapeuteista sekä Mainingin päiväkodin henkilökunnasta!

Terapeuteilla surisee syyskuun tuomien uusien ajatusten lisäksi päässä vielä elokuisen ISAAC-konferenssin anti. Yhden kilometritekstin sijaan päätimme kirjoitella ISAAC:in mielenkiintoisimmista luennoista yksitellen vuoden mittaan. Pysyttelehän siis blogissa kuulolla, jos kansainvälisen kentän AAC-asiat kiinnostavat, etkä itse päässyt elokuussa Kanadaan! Lisäksi olemme jakamassa ISAAC-kokemuksia Tikoteekin Studia AAC -tapahtumassa 7.10.2016. Tuolloin referoimme Janice Lightin ja muiden AAC-alan ammattilaisten näkemyksiä VSD-taulujen (Visual Scene Display) käytöstä ja Just-in-Time-ohjelmoinnista.

Iinan syksy kuluu myös melkoisen tiiviisti kouluttamisen parissa. Kipinää ja käytännönideoita kuvakommunikointiin -koulutus järjestetään ensi viikolla Turussa ja lokakuussa sekä Joensuussa että Helsingissä. Lokakuun koulutuksiin mahtuu vielä mukaan ja ehtii ilmoittautua, joten jos kiinnostus heräsi niin täältä löydät lisätietoa!

Ja jos et vielä ole huomannut, niin nykyään löydät Kipinäkeskuksen myös Facebookista 🙂