Search
Close this search box.

Tulossa touhukas harjoitusmateriaali kielen ja kommunikoinnin tukemiseen

Meillä Kipinäkeskuksesssa ollaan intoiltu tänä keväänä uuden harjoittelumateriaalin äärellä! Idea projektiin lähti siitä, että koimme tarvetta valmiiseen materiaaliin, jota voi käyttää sekä kielellisten vaikeuksien kuntoutuksessa että AAC-keinojen käytön harjoittelussa. Kaipasimme arjen sanastoa sisältävää materiaalia, jonka avulla voisi tukea lasten kielellisten taitojen kehitystä ja jota voisi käyttää myös erityisesti S2-lasten kanssa. Terapiamateriaalia kehitellessämme meille heräsi ajatus siitä, että muillakin kentällä työskentelevillä voisi olla tarvetta tällaiselle työkalulle.

Materiaaliin kuuluu yksityiskohtaiset kuvataulut arjen eri tilanteista. Nadja Sarellin kuvittamissa tilannekuvissa on eri sanaluokista runsaasti arkisanastoa, ja lisäksi mukaan tulee PCS-kuvilla varustetut kuvakortit kuvataulujen sanastosta. Paketti sisältää myös esimerkiksi pohjia ja tarvikkeita erilaisiin toiminnallisiin peleihin, leikkeihin ja tehtäviin. Kielellisestä näkökulmasta materiaalin avulla voi harjoitella muun muassa lauseenmuodostusta, nimeämistä ja kerrontaa. AAC-keinojen käytön tukeminen keskittyy apuvälineen sisältöihin liittyvän harjoittelun lisäksi erityisesti ydinsanaston käytön vahvistamiseen.

Materiaalia on kehitetty kaikkien terapeuttiemme voimin niin toimistolla Malmilla kuin Iinan mökillä Tammisaaressakin. Tammisaaren reissulla ehdittiin myös rentoutua sekä luonnossa että pelailun merkeissä 🙂

Ennen myyntiintuloa tuote vaatii vielä hieman ahkerointiamme, mutta jos materiaali kiinnostaa, pysyttele ihmeessä kuulolla!