Search
Close this search box.

Kipinäkeskuksen syyskuulumiset

Meillä Kipinäkeskuksessa ollaan oltu jo pitkään lomien jälkeen täydessä työn touhussa! Nyt haluamme jakaa ajankohtaisia kuulumisiamme niin projektien, henkilöstömme kuin terapiatyönkin tiimoilta ?

Kevään etäterapiajakson jälkeen syksyn puheterapiakäynnit ovat toteutuneet jo kuta kuinkin tyypillistä arkea noudattaen läsnäterapioina. Koronavirus toki näkyy kuitenkin arjessamme monin eri tavoin: toimistolla on normaalia hiljaisempaa, käsidesiä kuluu ja perinteisiin perjantain koko tiimin yhteisiin aamupalahetkiin emme ole vielä toistaiseksi palanneet. Kevään jälkeen hieman tämäkin uudenlainen arki on kuitenkin ollut todella virkistävää.

Terapiatyön ohella olemme parhaillaan tapojemme mukaisesti varsin kiireisiä useiden eri kehitysprojektien tiimoilta! Työn alla on kaksi suurempaa projektia, joiden molempien lopputuloksena valmistuu uutta materiaalia lasten parissa työskentelevien ammattilaisten arkea helpottamaan. Yhteistyössä lasten äänteellisen kuntoutuksen guru Tuula Savinainen-Makkosen kanssa työstämme digitaalista materiaalia, joka yhdistää meidän pitkän asiantuntemuksemme kuvakommunikoinnista ja ydinsanastosta ja Tuulan vankan kokemuksen lasten äänteellisestä kehityksestä ja puheen kuntoutuksesta. Kipinää puheen kuntoutukseen -materiaali on näillä näkymin saatavilla keväällä 2021.

Toinen suurempi työn alla oleva materiaalimme on meille sukellus aivan uudenlaiselle alueelle. Business Finlandin kehittämisrahoitus on mahdollistanut meille tarttumisen varhennetun kielenopetuksen materiaaliin, joka kulkee työnimellä Kippin Early Language Learning. Kyseessä on laaja, vahvasti kuvatukeen pohjautuva oppimateriaali varhennettuun englannin kielen opetukseen – tuttujen Roihusten perheen jäsenten parissa. Tämän projektin tiimoilta teemme yhteistyötä opettajien kanssa ja lisäksi muun muassa lauluistaan tutun Kielinupun kanssa! Kuulet materiaalista lisää syksyn ja talven mittaan ?

Lisäksi alkusyksyä on värittänyt juuri julkaistu Roihusten eväsretki -materiaali, josta pääset lukemaan lisää täällä. Roihusten eväsretki on upouusi työkalu lasten kielellisten taitojen havainnointiin ja seurantaan. Materiaaliin voit tutustua tarkemmin myös viime viikolla järjestetyn webinaarimme kautta täällä.

Myös henkilöstössämme on tapahtunut hiljattain pieniä muutoksia. Ihana puheterapeuttimme Paulina jäi juuri äitiysvapaalle – olemme todella iloisia Paulinan pian saapuvan perheenlisäyksen myötä! Pitkän linjan Kipinäkeskuksen kasvatti Amanda puolestaan valmistui juuri puheterapeutiksi ja aloittaa viestintävastaavan pestinsä ohella kuntoutustyön asiakkaiden parissa. Tiimimme runsaslukuisia koiranystäviä puolestaan ilahduttaa suuresti uusi toimistokoiramme Pixie, joka on 6 kk vanha Australian labradoodle. Pixie pitää huolta työntekijöidemme arkisesta palautumisesta rapsutus- ja leikkihetkien muodossa. Lisäksi Pixie osaa muun muassa tyhjentää roskiksia.

Nyt meitä kiinnostaisi kuulla, miten sinun syksysi on lähtenyt käyntiin! Oletko puheterapeuttina päässyt takaisin normaalimpaan arkirytmiin poikkeuksellisen kevään jälkeen? Entäpä varhaiskasvatuksen parissa työskentelevät lukijamme, kuinka syksyinen arki on lähtenyt päiväkodeissa sujumaan? Jätä ihmeessä kommenttisi alle ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *