Search
Close this search box.

Roihu-kommunikointisovellus

Kurkkaa Kipinäkeskuksen Youtube-kanavalta uudet videot Roihu-sovelluksestamme!

Kommunikointisovellus Roihu on Kipinäkeskuksessa kehitetty asiakkaan henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettu tietokoneavusteinen kommunikointisovellus. Roihu-sovellus on sisällöltään yhdenmukainen henkilökohtaisen Kommunikointikansio Roihun kanssa, joten kansion käyttäjän on helppo siirtyä käyttämään kansionsa rinnalla tietokonetta kommunikointinsa tukena.

Kommunikointisovellus Roihu toimii Speaking Dynamically Pro -ohjelmalla ja BitLips-puhesynteesillä. Roihu on yhteensopiva Kehitysvammaliiton Taivuttimen kanssa, joten sen asentamalla Roihun rinnalle sovellus pystyy tuottamaan suomen kielen mukaisesti taivutettua puhetta. Kommunikointisovellus Roihu myönnetään asiakkaalle lääkinnällisen kuntoutuksen kautta kommunikoinnin apuvälineeksi, jolloin se on käyttäjälleen maksuton. Tämä tarkoittaa sitä, että Roihu kustannetaan kullakin alueella vallitsevien käytäntöjen mukaisesti, esimerkiksi erikoissairaanhoitopiirin apuvälinekeskuksesta tai kunnan lääkinnällisen työryhmän maksusitoumuksella.

Lisätietoa Roihu-sovelluksesta saat Kipinäkeskuksesta, info@kipinakeskus.fi!

Blogimme on viettänyt pitkään hiljaiseloa kaiken kiireen keskellä. Terapiatyön lisäksi aika Kipinäkeskuksessa on kulunut muun muassa Roihu-kommunikointisovellusta, henkilökohtaisia Roihu- ja Liekki-kansioita sekä uusia kuntoutusryhmiä kehitellen, ja lisäksi Iina on ehtinyt kiertää kouluttamassa ympäri Suomea. Vielä heinäkuun ajan terapeutit ovat lomatunnelmissa, mutta elokuussa Kipinäkeskuksessa palataan taas työn touhuun. Tuolloin joukkoomme liittyy myös kaksi uutta puheterapeuttia. 🙂

Pauliina kertoi Roihu varhaiskasvatukseen -kansiostamme hiljattain Helsingin Sanomien Lasten ja nuorten terveys -liitteessä: