Search
Close this search box.

ISAAC 2018 lähestyy!

Heinäkuu on koittanut ja meille Kipinäkeskuksessa tämä tarkoittaa sitä, että ISAAC on ihan nurkan takana! ISAAC on AAC-alan suurin maailmanlaajuinen konferenssi, joka järjestetään joka toinen vuosi. Kaksi vuotta sitten oltiin Torontossa, tänä vuonna meitä kutsuu Australia! Gold Coastille kuudeksi päiväksi kouluttautumaan lähtevät Iina, Enni, Paulina, Filippa, Mirja ja Amanda. Tänä vuonna konferenssin teemana on AACcess All Areas. Aiheet teeman ympärillä ovat hyvin moninaisia – yhteensä tarjolla on yli 200 luentoa. Kiinnostavimpien valikointi ei siis tule olemaan aivan yksinkertaista! 😀

 

Aivan erityisen innostuneita tämänvuotisesta ISAACista olemme myös siitä syystä, että pääsemme itse luennoimaan kahden 45-minuuttisen verran. Nämä luennot ISAAC on buukannut heti pääkonferenssin ensimmäisen päivän alkuun ja halutessaan meidän luentoja pääsee kuuntelemaan myös tulkattuina mandariinikiinaksi. ?

Ensimmäinen sessiomme, Using AAC to help multicultural children learn their second language in a daycare setting, käsittelee nimensä mukaisesti sitä, miten AAC-keinojen käyttö päiväkotiryhmässä tukee monikielisten lasten suomen kielen taidon oppimista. Luennolla syvennytään espoolaisen yhteistyöpäiväkotimme kokemuksiin AAC-keinojen käytöstä ja siitä, kuinka he ovat hyödyntäneet Roihusten arjessa -pakettia arjessaan S2-lasten kielenkehityksen tukena. Tämän aiheen tiimoilta lavalle nousevat Filippa ja Iina. Toisella luennollamme puolestaan Mirja ja Iina syventyvät kommunikointikumppaneiden ohjaukseen. A new tool for coaching communication partners: An interactive online program esittelee Kipinäkeskuksessa parhaillaan työn alla olevaa etäohjaustyökalua, joka tarjoaa uudenlaisen mallin lähi-ihmisten ohjaamiseen.

Ekat matkalaiset saapuvat kohteeseen jo näinä päivinä ja kaikilla meillä on vielä tiedossa Australian itärannikolla reissailua ennen varsinaista H-hetkeä. Pari viikkoa pitää siis vielä malttaa pysyä housuissaan ja lomatunnelmissaan ennen luennoille istahtamista. Kannattaa pysyä kuulolla, päivien antia tullaan taatusti jakamaan niin reaaliajassa paikan päältä kuin jälkikäteen blogissa puiden!

Aurinkoisia heinäkuun päiviä!