Utbildning

Kommunikation är en mänsklig rättighet. Det finns dock många individer som har kommunikationssvårigheter och som inte kan kommunicera med enbart talat språk. Kippin Houses mission är att möjliggöra delaktighet för dessa individer och det är även något som vi vill utbilda och hjälpa er med!

Vi erbjuder utbildningar och workshops i hur man kan stödja individer med kommunikationssvårigheter med hjälp av AKK (alternativ och kompletterande kommunikation). Vi ordnar även workshoppar om En dag med familjen Kippin -materialet. Workshopparna innehåller massvis av praktiska idéer och instruktioner, vilket underlättar användningen av materialet.

För oss är det viktigt att de som deltar i våra utbildningar blir inspirerade och får ny kunskap via både teori och praktik. Vi vill också erbjuda deltagarna färdigt material så att de har möjligheten att ta i bruk den nya kunskapen direkt. Vi skräddarsyr våra utbildningar så att de möter era behov! Vi ordnar utbildningar på svenska, engelska och finska.

Med hjälp av en kort nätkurs kan man enkelt bekanta sig med En dag med familjen Kippin -materialet. Den här nätkursen är avgiftsfri och får delas vidare.

En dag med Familjen Kippin-onlinekursen är en omfattande helhet som innehåller bl.a. mycket teori, tips på hur man kan använda materialet och lekvideor på alla lekar som finns i materialet!