Search
Close this search box.

Ydinsanastotaulu Jätti

Ydinsanastotaulu Jätti tarjoaa ydinsanat koko lapsiryhmän ulottuville! Jätti-ydinsanastotaulun sanasto koostuu kaikkein yleisimmin käytetyistä, kommunikoinnin kannalta hyödyllisimmistä sanoista eli ns. ydinsanoista (esim. minä, sinä, olla, haluta, tykätä, mennä). Ydinsanasto on ilmaisun kannalta erityisen keskeistä sanastoa, sillä se muodostaa tutkimusten mukaan noin 80 % kaikesta käyttämästämme kielestä. Vaikka ydinsanasto on rajallinen (n. 300 sanaa puhujasta riippumatta), sen avulla voidaan ilmaista asioita monipuolisesti. Samaa sanastoa siis käytetään hyvin monenlaisten asioiden ilmaisuun tilanteesta riippumatta. Siten ydinsanasto on myös lasten kommunikoinnin ja kielenkehityksen kannalta erityisen tärkeää sanastoa.

Jätti-ydinsanastotauluun on valittu lasten arjen kannalta keskeistä ydinsanastoa. Taulussa on noin 150 merkkiä. Jätti-taulu mahdollistaa lausetasoisen mallittamisen ja ilmaisun sekä kommunikoinnin eri käyttötarkoitusten käytön. Kuvien avulla voi mm. kysyä, kommentoida ja tehdä kieltolauseita. Kuvasymbolit ja niiden taustavärit ovat samat kuin yleisimmissä kuvakommunikointikansioissa ja -taulustoissa, joten taulun käyttö edistää myös lapsen oman kommunikointivälineen käytön opettelua.

Jätti on suunniteltu erityisesti lapsiryhmien käyttöön, mutta se soveltuu mainiosti myös esimerkiksi puheterapeutin työvälineeksi! 

  • jotka opettelevat suomea toisena kielenään
  • joilla on viivästynyt tai poikkeava puheen-/kielenkehitys tai kehityksellinen kielihäiriö
  • jotka käyttävät kuvia kommunikoinnin tukena.

Jätti-ydinsanastotaulu tukee kuitenkin kaikkien lasten kielenkehitystä!

Hinnat

Ydinsanastotaulu Jätti painettuna

60,00 € (alv. 0 %)
74,40 € (sis. alv. 24 %)

 

Ydinsanastotaulun materiaali on vahakangasmainen – taulun voi siis rullata, laittaa lattialle tai kiinnittää seinälle ja se kestää märällä pyyhkimisen. Taulun koko on n. 120 x 84 cm.