Lukikuntoutuksen palaset haltuun – Tehokoulutus puheterapeuteille

Tuoteperhe

Tervetuloa kouluttautumaan FT Paula Salmen johdolla!

Koulutus järjestetään 2.6.2023 klo 9-16 Malmitalolla Helsingissä. 

Koulutukseen kuuluu aamu- ja iltapäiväkahvit pienine syötävineen (lounas omakustanteinen). Ilmoita mahdollinen erityisruokavaliosi verkkokaupan kassalla Lisätietoja-kohdassa.

Koulutuksessa esitellään, mitä tällä hetkellä tiedetään lukemisen kehittymisestä, lukivaikeuksista ja lukemistaidon arvioinnista sekä kuntouttamisesta. Koulutuksessa käydään läpi tutkimukseen perustuvia menetelmiä ja materiaaleja, joilla suomen kielessä keskeisiä lukutaidon ongelmia voidaan koettaa lieventää. Lisäksi koulutuksessa esitellään lukivaikeuksien taustalla olevia kielellisiä tekijöitä ja perehdytään erityisesti nimeämisvaikeuksiin ja nimeämistaidon arviointiin ja kuntoutukseen. Koulutuksessa tarkastellaan myös monikielisyyden huomioimista arvioinnissa ja kuntoutuksessa. Lisäksi perehdytään lukikuntoutukseen tapauskuvausten kautta.

Lue koulutuksesta lisää täältä!

Koulutukseen ei ole mahdollista osallistua etäyhteydellä.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Toimitusehdot

Tilaa tästä

293,00  sis. verot

Koulutuksen sisältö:
  • Miten lukutaito kehittyy?
  • Lukivaikeudet ja niiden taustataidot
  • Lukivaikeuksien ja taustataitojen arviointi
  • Nimeämisvaikeuksien kuntoutus
  • Lukemisvaikeuksien kuntoutus
  • Monikielisyyden merkitys arvioinnissa ja tukemisessa
  • Tapauskuvaukset

 

Kouluttaja

Paula Salmi, FT, puheterapeutti, tutkija, lehtori, Niilo Mäki Instituutti, Helsingin yliopisto

Salmi toimii tutkijana Niilo Mäki Instituutin Inlärning och stöd -hankkeessa ja logopedian lehtorina Helsingin yliopistossa. Hän kehittää uusia välineitä lukutaidon ja nimeämisen arviointiin, seurantaan ja tukeen. Salmi on ollut mukana kehittämässä suomenkielisiä ja ruotsinkielisiä kielellisten taitojen ja lukemisen arviointivälineitä ja kuntoutusmateriaaleja sekä tekee kliinistä kuntoutustyötä oppimisvaikeuslapsien parissa. Salmen tutkimuksen ja koulutuksen aiheina ovat nimeämisen ja lukemissujuvuuden vaikeuksien tunnistaminen sekä niiden tukeminen ennen kouluikää ja kouluiässä.

Kohderyhmä: Puheterapeutit.