Search
Close this search box.

Puheterapeutti, tule työkaveriksemme!

Kipinäkeskus on mielestämme juuri sopivan kokoinen perhemäinen yritys, jossa työntekijöitä kannustetaan ammatilliseen kehitykseen. Joukkoomme mahtuu erilaisia ammattilaisia jouluttajista eräilijöihin ja villasukankutojista leipureihin. Se, mikä meitä yhdistää, on vankka halu nähdä jokaisen lapsen ilo, kun hän tulee ymmärretyksi ja pääsee osallistumaan tasavertaisesti.

Meistä Kipinäkeskuksen yksi suurista vahvuuksista on työyhteisö! Meille on tärkeää kokoontua yhden pöydän ääreen, oli kyseessä sitten perinteinen aamupala, arkipalaveri tai kehittämispäivä. Yhteisen pöydän äärellä monien työyhteisöömme liittyvien päätösten teko onnistuu samalla ketterästi, ilman ylimääräistä byrokratiaa. Tutustu työyhteisöömme lisää klikkaamalla alla olevia otsikoita.

Meillä työ on tekijänsä näköistä! Kipinäkeskuksessa uudet asiakkaat eivät tule jonosta, vaan saamme rakentaa itsellemme sopivan asiakaspaletin. Näin työn kuormitus pysyy hallinnassa ja erikoistuminen itseä kiinnostavien asiakasryhmien kuntoutukseen mahdollistuu. Työaikamme on joustava ja terapeutit päättävät oman työnsä aikatauluttamisesta – yhdellä tämä voi tarkoittaa aamusalia ennen työpäivää, toisella mökkiviikonlopun viettoon lähtöä perjantaina jo heti lounaan jälkeen. Myös etätyöt onnistuvat meillä mutkattomasti, ja osa terapeuteistamme työskenteleekin pääkaupunkiseudun ulkopuolella, pääosin etänä.

Puheterapeuttien esihenkilönä toimii meillä aina kokenut kollega, joka tuntee terapiatyön haasteet. Kollegoiden tuki määräytyy kunkin terapeutin henkilökohtaisen tarpeen mukaan: voit varata mentoriltasi vaikkapa viikoittaisen tukikeskustelun, saada työllesi lisäideoita puheterapeuttien säännöllisistä tiimipalavereista ja työnohjauksista tai pyytää pikaista neuvoa kollegalta lounaan yhteydessä rupatellen. Meillä pärjääkin hyvin myös vastavalmistuneena, sillä perehdytykseen panostetaan ja asiakasmäärää kasvatetaan perehdytyksen aikana vähitellen.

Työskentelemme pääosin liikkuvassa työssä lapsiasiakkaiden päiväkodeissa, kouluissa ja kodeissa Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta toteuttaen. Terapiatyön kuormitusta meillä helpottaa terapiasihteeri, joka tukee kirjallisten töiden ja juoksevien asioiden hoitamisessa sekä suunnittelee ja askartelee terapiamateriaalia. Luovuuden toisinaan takutessa käytössämme on aina runsaasti valmiita terapiamateriaaleja sekä kaikki Kipinäkeskuksen tuotteet (Roihusten laaja tuoteperhe, Hehku kuvakommunikoinnin ohjauksen työkalu, Kipinää puheen kuntoutukseen ja kuvakommunikoinnin apuvälineet).

Meillä terapian laatua ja ammattitaitoa pidetään yllä kouluttautumalla säännöllisesti. Täydennyskoulutukseen panostaminen tarkoittaa meillä pääsyä kaikkiin Kipinäkeskuksen omiin koulutuksiin ja sitä, että jokaiselle terapeutille on varattu runsaasti koulutuspäiviä, joiden määrä on myös aina tarvittaessa neuvoteltavissa ylöspäin. Lisäpiristystä työhön tuovat myös lähes vuosittain yhteistyössä kansainvälisten luennoitsijoiden kanssa järjestämämme koulutukset, joihin työntekijämme pääsevät osallistumaan. 

Kipinäkeskuksen maineesta huolimatta meillä ei edellytetä kokemusta puhetta tukevista ja korvaavista menetelmistä. Mutta jos AAC-kärpänen puraisee, niin joukostamme löytyy monia kohtalotovereita 😊

Kipinäkeskuksessa käyntitavoite halutaan pitää maltillisena (n. 13 käyntiä/vko). Strategiamme kestää soteuudistuksen tuulissa, sillä meillä yrityksen kasvu tapahtuu kansainvälisen tuotemyynnin kautta. Kipinäkeskuksen tuotteita myydäänkin pian jo kolmessa eri maassa Suomen lisäksi. Kuntoutustyön ohella Kipinäkeskuksessa saa aitiopaikan kurkistaa sisälle Kipinäkeskuksen tuotteiden ja palveluiden kehittämistyöhön. Halutessaan terapeuttimme voivatkin laajentaa osaamistaan ja monipuolistaa työnkuvaansa vaikkapa tuotekehittelyn parissa, mikä antaa uutta näkökulmaa myös kokeneen terapeutin työhön. 

Jos Kipinäkeskus näyttää sinun näköiseltäsi työpaikalta, vastaa alla olevaan pieneen kyselyyn, jätä meille yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä! Voit myös soittaa Iinalle (toimitusjohtaja Iina Heikurainen 050 5676 649) ja tutustua meihin sitä kautta paremmin!