Yksilöterapia

Yksilöpuheterapiaa yhteisöllisellä otteella

Kipinäkeskus tarjoaa yksilöllistä puheterapiaa yhteisöllisellä otteella. Kunkin puheterapia-asiakkaan lähi-ihmiset otetaan aktiivisesti mukaan terapiaprosessiin. Tavoitteet sovitaan yhdessä asiakkaan lähi-ihmisten kanssa ja terapia tähtää siihen, että sekä asiakas että lähiympäristö saavat puheen, kielen ja kommunikoinnin kehitystä tukevia toimintamalleja osaksi omaa arkeaan.

Puheterapia on mahdollista toteuttaa sekä asiakkaan omassa toimintaympäristössä että Kipinäkeskuksen toimitiloissa. Puheterapeutit tekevät päiväkoti-, koulu- ja kotikäyntejä ja räätälöivät terapian toteutustavat ja -paikat kullekin asiakkaalle yksilöllisesti sopiviksi. Omiin toimitiloihimme Helsingin Malmilla kuuluu n. 40-neliöinen terapiatila, jossa on erillinen odotustila sekä asiakas-WC.

Erityisosaamisaluettamme on alusta saakka ollut puhetta tukeva ja korvaava kommunikointi eli AAC. Nykyään 13 puheterapeutista koostuvalla tiimillämme on osaamista laajasti myös esimerkiksi kielellisten häiriöiden, puhemotoriikan ja syömisen pulmien, autismikirjon häiriöiden ja mutismin kuntoutuksesta. Lisätietoa puheterapeuteistamme ja heidän erityisosaamisalueistaan voit lukea tiimi-sivuilta!

Terapeuteillamme on käytössään laaja valikoima laadukkaita välineitä ja perinteisten materiaalien lisäksi käytämme kuntoutustyössä uusinta mahdollista tekniikkaa. Jokaisella puheterapeutillamme on käytössään oma iPad ja kosketusnäytöllinen tietokone. Lisäksi terapeuteilla on käytössään mm. Boardmaker-ohjelma, joka mahdollistaa monenlaisen yksilöllisen kuviin pohjautuvan terapiamateriaalin valmistamisen. Kaikki terapeuttimme hyödyntävät AAC-keinoja, kuten kommunikointikansioita, yksilöllisiä toimintatauluja ja tukiviittomia asiakkaan tarpeiden mukaan.