Yksilöllistämiskoulutukset

Sopivat sanat lapselle! Opi yksilöllistämään kommunikointikansio

Kipinäkeskus järjestää syksyllä 2018 lähi-ihmisille koulutusta Kipinä-, Liekki- ja Roihu-kommunikointikansioiden yksilöllistämiseen! Koulutuksessa käydään läpi Kipinäkeskuksen kansioiden yksilöllistämiseen liittyviä periaatteita ja harjoitellaan yksilöllistämistä Boardmaker-ohjelman avulla.

 

Koulutuksen kesto:                   3 x 2 h

Koulutuksen ajankohta:         to 11.10. klo 17-19, to 25.10. klo 17-19 ja to 8.11. klo 17-19

Koulutuksen sisältö:                Yksilöllistäminen ja sen merkitys, kansioiden rakenne yksilöllistämisen kannalta, merkityksellisen sanaston kartoittaminen, yksittäisten kuvamuutosten tekeminen, uuden aukeaman teko. Koulutus sisältää ohjauksen Boardmakerin käyttöön. Koulutuksen sisältöjä on mahdollista muokata myös osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Sijainti:                                           Kipinäkeskuksen koulutustila, Malmin raitti 17, 00700 Helsinki

Maksimiosallistujamäärä:    10 perheestä joko yksi tai useampi henkilö

Kouluttajat:                                  Kipinäkeskuksen viestintä- ja tuotevastaava Amanda Saarinen ja AAC-tuotteistaja Mirka Lahti

Koulutuksen hinta:                   150 € (sis. alv. 24 %)

 

Perheet voivat hakea koulutukseen osallistumista kommunikaatio-opetuksena. Maksusitoumusta kommunikaatio-opetusta varten haetaan kunnan vammaispalveluista. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan suositus puhevammaisen asiakkaan hoidosta ja kuntoutuksesta vastaava taholta (esim. puheterapeutti, foniatri tai lääkäri). Kukin perhe tarvitsee käyttöönsä oman Boardmaker-ohjelman, jonka saa lainaksi oman sairaanhoitopiirin kautta. Kipinäkeskus lainaa koulutuskertojen ajaksi tarvittaessa kannettavaa tietokonetta.

Kipinäkeskus järjestää mielellään vastaavanlaisia koulutuksia myös ammattilaisille. Koulutus on mahdollista räätälöidä yksilöllisesti kunkin työyhteisön tarpeiden mukaan. Mikäli itselläsi tai työyhteisölläsi olisi kiinnostusta osallistua koulutukseen, ota yhteyttä sähköpostitse.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: info@kipinakeskus.fi.

Tervetuloa mukaan!

Koulutuksen esite pdf-muodossa