Search
Close this search box.

Encouraging Communication and Language from Autistic Children and Others with Minimal Verbal Abilities - Billy Ogletree

Tervetuloa Encouraging Communication and Language from Autistic Children and Others with Minimal Verbal Abilities -koulutukseen Helsingissä 6.-7.6.2024!

Kaksipäiväisessä Encouraging Communication and Language -koulutuksessa pureudutaan esisymbolisella ja orastavalla symbolisen kommunikaation tasolla olevien henkilöiden kommunikaatiotaitojen kehittämiseen. Käsiteltävänä asiakasryhmänä koulutuksessa ovat erityisesti henkilöt, joilla on autismikirjon häiriö ja/tai älyllinen kehitysvamma.

Koulutus tarjoaa varhaisella kommunikaation tasolla olevien asiakkaiden kanssa työskenteleville ammattilaisille niin teoriatietoa, kuin konkreettisia työkaluja päivittäiseen työhön. Koulutuksessa kommunikaatiotaitoja ja niiden tukemista käsitellään erityisesti autismikirjon häiriön ja/tai älyllisen kehitysvamman näkökulmasta. Koulutuksessa opit, kuinka esisymbolisella tai orastavalla symbolisen kommunikaation tasolla olevien henkilöiden kommunikaatiotaitoja voidaan arvioida ja asettaa kuntoutustavoitteita, sekä kuinka näyttöön perustuvaa kuntoutusta kannattaa toteuttaa yhteistyössä asiakkaiden lähiympäristöjen kanssa. Koulutuksessa käydään läpi puhetta tukevien ja korvaavien kommunikointikeinojen soveltamista kyseiselle asiakasryhmälle ja esitellään ratkaisuja kuntoutukseen ja ympäristöihin liittyviin haasteisiin.

Kenelle koulutus sopii? Puheterapeuteille, kommunikaatio-ohjaajille, puhevammaisten tulkeille, erityisopettajille ja muille aiheesta kiinnostuneille kommunikaation ja vuorovaikutuksen ammattilaisille.

Koulutus järjestetään 6.-7.6.2024
Meeting Park OASIS Ruoholahti,
Itämerenkatu 14, 00180 Helsinki
Klo 9-16

Huom! Läsnäolokoulutukseen paikkoja on rajoitetusti, mutta koulutukseen voi osallistua myös etäyhteyden välityksellä.

Koulutuksen hinta on läsnäosallistujille 744 € ja etäosallistujille 682 € 

Kaikki hinnat sis. alv 24 %.

Kouluttajana toimii Billy Ogletree
Billy Ogletree picture

Billy Ogletree on puheterapeutti ja Western Carolinan yliopiston (WCU) kommunikaatiotieteiden ja -häiriöiden professori, joka on tehnyt yli 30-vuotisen tutkijanuran esisymbolisen ja varhaisen symbolisen kommunikaation häiriöiden, sekä kommunikaatiota tukevien ja korvaavien keinojen (AAC) parissa. Kuntoutuksen ja lähiympäristöjen haasteet ovat tuttuja Billy Ogletreelle ja hän on mm. toimittanut  Augmentative and Alternative Communication: Challenges and Solutions-kirjan (2021). Kaksipäiväisessä koulutuksessa pyritäänkin erityisesti tarjoamaan ratkaisuja varhaisvaiheen kommunikaatioon liittyviin haasteisiin.

Koulutuskieli: englanti

Koulutus

Koulutuksen sisältö:
  • Orastavan symbolisen kommunikaation (emergent communication) viitekehys
  • Orastava symbolinen kommunikaatio autismissa ja älyllisissä kehitysvammoissa
  • Tehokkaan kuntoutuksen periaatteet
  • Arviointi ja näyttöön perustuva kuntoutus
  • Esisymbolisen kommunikoinnin haasteita
  • Ratkaisuja esisymbolisen kommunikoinnin haasteisiin huomioiden lähiympäristöt ja kuntouttajat
  • Orastavan symbolisen kommunikaation haasteita
  • Ratkaisuja orastavan symbolisen kommunikaation haasteisiin huomioiden lähiympäristöt ja kuntouttajat
  • Käytännön vinkkejä pulmatilanteisiin

Katso tästä Billyn terveiset

Tulevat koulutukset:

Koulutuksen kesto 2 päivää
Koulutuksen hinta läsnäosallistujille 744 € (sis. alv 24 %) ja etäosallistujille 682 € (sis. alv 24 %)

Tarjoamme opiskelijoille 30 % alennuksen. Hinnat sis. alv 24 %. Saadaksesi opiskelijahinnan mainitse ilmoittautumisen yhteydessä ammatti-kohdassa olevasi opiskelija sekä kerro ainejärjestösi/opiskelupaikkasi nimi.

Peruutusehdot:
Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli henkilö on estynyt tulemasta paikan päälle oman sairauden vuoksi, tulee esittää kopio lääkärintodistuksesta, jolloin palautamme osallistumismaksun. Veloitamme kuitenkin toimistokuluina 25 €. Vaihtoehtoisesti osallistuja voi lähettää toimipaikastaan toisen henkilön tilalle. Tästä tulee ilmoittaa kirjallisesti etukäteen koulutuksen järjestäjälle. Tällöin emme peri toimistokulumaksua.

Tervetuloa mukaan!